Scanlog lanserer ny strategi for å bli et bærekraftig selskap

2024-01-24

 

Scanlog har lansert en ny strategi for selskapet for de kommende årene som vil ta selskapet fra å være et logistikkselskap som jobber med bærekraft til et bærekraftig selskap som jobber med logistikk.

I 2023 utviklet Scanlog en bærekraftstrategi for første gang. Ledergruppen har i løpet av høsten besluttet å slå sammen den nye bærekraftsstrategien med eksisterende forretningsplan og i stedet drive selskapet basert på en strategi.

– Som leder for bærekraft er det en drøm at bærekraftsstrategien integreres i forretningsstrategien i en slik grad at vi slår dem sammen til et styringsdokument. Det viser at ledelse, styre og eiere virkelig tror at dette er veien videre for Scanlog. Jeg klyper meg litt i armen, sier Matilda Jarbin, leder for bærekraft og kommunikasjon.

Scanlogs strategi er delt inn i tre områder: En bærekraftig virksomhet, Vårt klimaløfte og Et kjærlig selskap. Disse områdene representerer selskapets arbeid med økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft. Hvert område har klare, utfordrende mål og konkrete handlingsplaner knyttet til seg. Handlingsplanene er brutt ned i konkrete aktiviteter som går på årsbasis.

– Gjennom strategien prioriterer vi bærekraftsarbeid og skaper en struktur for hvordan vi skal bli en virkelig bærekraftig bedrift. Aktivitetene i løpet av året er blant annet at vi skal sette klimamål etter det Vitenskapsbaserte målet, at vi skal ha et internprisingssystem for karbondioksid og at vi skal lage helt nye transportløsninger som har lavere klimapåvirkning. All næringsutvikling fremover har fossilfrie løsninger som høyeste prioritet, sier Mattias Ljungberg, administrerende direktør.

Strategien er en milepæl i Scanlogs bedriftshistorie. Den ble vedtatt av Scanlogs styre i september 2023 og det er ledelsen som har ansvaret for at strategien følges og aktivitetene gjennomføres.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Matilda Jarbin, matilda.jarbin@scanlog.com

#Scanlog #Responsiblelogistics #weloveourcustomers

 

Scandinavian Logistics Partners AB (scanlog.se) er et svenskeid logistikkselskap som spesialiserer seg på internasjonal transport på jernbane, sjø, vei og luft. Vi brenner for ansvarlig logistikk – ansvarlig logistikk med fokus på kostnadseffektivitet, redusert miljøpåvirkning og høy kvalitet. Scanlog har rundt femti ansatte på fire kontorer i Sverige og ett i Norge, har en omsetning på rundt 500 millioner svenske kroner og ble kåret til Gasell-bedrift av Dagens Industri i 2017, 2018 og 2019. Scanlog er miljø- og kvalitetssertifisert i henhold til ISO.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss

Få Pristilbud

Kontakt oss