Hvordan påvirker kinesisk nyttår frakten din?

Vi vil gjerne informere deg om det kommende kinesiske nyttåret som vil påvirke sjø- og luftfrakt til og fra Nord-Asia. Frakt- og logistikkoperasjoner vil gå tregere enn normalt før og etter det kinesiske nyttåret i hele regionen. Siden ferien er basert på månekalenderen, varierer datoene alltid fra år til år, i 2024 ser det slik ut:

10.–17. februar (Kina)

10.–13. februar (Hong Kong)

8.–14. februar (Taiwan)

9.–12. februar (Sør-Korea)

11.–13. februar (Singapore)

8.–14. februar (Vietnam)

10.–12. februar (Malaysia)

 

Sjøforsendelser

Helgene vil føre til skift i timeplanen. I løpet av det kinesiske nyttåret vil det ikke være noen avganger fra Kina. Rederiene har heller ingen såkalte stenginger i løpet av den uken, noe som betyr at det ikke er mulig å levere inn varer på terminaler, eller hente og la containere i havnen.

Alle varehus vil være stengt i løpet av kinesisk nyttår i hele Nord-Asia.

Vi ønsker også å flagge for at det kan bli vanskeligere og ta lengre tid å få ut varer de neste ukene etter nyttår når mange bedrifter skal få ut varene sine samtidig.

 

Luftposter

Alle bestillinger som gjøres med Scanlog i løpet av det kinesiske nyttåret vil bli sendt eller hentet først etter 17. februar. Uken etter kan det bli forsinkelser og høyere priser da det blir større vareflyt når Kina åpner opp igjen etter helgene.

Lastebiltransport i Kina for henting kan koste opptil to til tre ganger høyere minst tre dager før ferien og opptil en uke etter. Transportører, terminaler og tollstasjoner er i drift i helgene, men med begrenset kapasitet som kan forårsake forsinkelser. Innenlandske lastebiler og leveringer kan oppleve store forsinkelser.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss

Få Pristilbud

Kontakt oss