Scanlog stenger kontorene for å trene

Scanlog har innført en velværetime hver onsdag. Kontorene stenger for at alle ansatte skal gjøre minst én lett pulsøkende aktivitet. ”Jeg er overbevist om at våre medarbeidere vil føle seg bedre og ha mer energi, noe som vil føre til en mer effektiv og gladere organisasjon», sier Mattias Ljungberg, administrerende direktør i Scanlog.

Scandinavian Logistics Partner (Scanlog) streber etter å være et kjærlig selskap. En del av det arbeidet innebærer å ta vare på medarbeidere og sørge for at de har det bra. I et par år har bedriften hatt en frivillig frisklivstime, men de fleste har prioritert dette, så nå går de over til tidsbestemt frisklivstid hver onsdag kl. 11-12 i stedet. Det betyr at alle fem kontorene stenger i en time slik at de ansatte får tid til minst én lett pulshevende aktivitet. Frisklivstimen er satt i forbindelse med lunsj slik at du har tid til aktiviteter du ikke kan gjøre på stedet, for eksempel å gå på treningsstudio eller tennishallen. I velværetimen er det alltid en person på hvert kontor på vakt, slik at kundene alltid kan komme i kontakt med Scanlog.

– Det at vi legger ned kontorene og setter av tid til trening håper jeg bidrar til at man føler at man har tid til å trene. Er det på frivillig basis er det en risiko for at det føles stressende å ta igjen alt du skal gjøre på jobben og da prioriterer du det lett. Det er mitt ansvar å sørge for at våre medarbeidere har tid til å bevege seg. Alle bør trene, men du kan velge en aktivitet så lenge den er i det minste litt pulsøkende. Hvis det slår bra ut, er jeg åpen for å innføre flere frisklivstimer, Mattias Ljungberg, adm. dir.

Scanlog har 50 medarbeidere fordelt på fem kontorer og alle kontorene har velværetimen samtidig. Det betyr at man resten av tiden er tilgjengelig for hverandre, noe som ikke ville skjedd hvis man trente til forskjellige tider. Den obligatoriske helsetimen ble innført 14. februar på Valentinsdagen.

– Vi syntes det passet da vi ønsker å være det kjærlige selskapet. Jeg har personlig vært veldig drivende i denne saken. Vi har akkurat begynt å løpe så det er for tidlig å si hvilke effekter vi får. Men jeg er overbevist om at vi som selskap, akkurat som våre medarbeidere, vil føle oss bedre og prestere mer. Forhåpentligvis vil både teamet, våre kunder og samarbeidspartnere oppleve det. Trener vi sammen, bidrar det også til bedre samhold, Mattias Ljungberg, adm. dir.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss

Få Pristilbud

Kontakt oss