Scanlog blir medlem av FNs Global Compact

Scanlog slutter seg til FNs Global Compact og blir dermed en del av verdens største bærekraftsnettverk i privat sektor.

FNs Global Compact bygger på de Ti Prinsippene, som bygger på FNs menneskerettighetserklæring, ILOs erklæring om grunnleggende prinsipper og rettigheter i arbeidslivet, Rio-erklæringen og FNs konvensjon mot korrupsjon. Som medlem forplikter du deg til å anvende de Ti Prinsippene i hele virksomheten og integrere dem i forretningsstrategier og forretningsprosesser. Prinsippene er delt inn i områdene:

  • Menneskerettigheter
  • Arbeidsrett
  • Klima
  • Antikorrupsjon

 

– For oss i Scanlog er det en selvfølge å jobbe etter de Ti Prinsippene. Ved å slutte oss til FNs Global Compact tydeliggjøres dette både internt og eksternt, og vi bidrar til en felles innsats på disse spørsmålene. Vi ser stor verdi i medlemskapet, ikke minst for kunnskapen vi kan dele, sier Matilda Jarbin, leder for bærekraft og kommunikasjon i Scanlog.

FNs Global Compact ble initiert i 2000 av FNs daværende generalsekretær Kofi Annan. Det var etter World Economic Forum i Davos i 1999 at FN, sammen med privat sektor, akademia og fagforeninger, konkluderte med at økt samarbeid var nødvendig for å skape bedre forhold i det globale markedet. Partene ble enige om et sett prinsipper for næringslivet for å respektere beskyttelsen av internasjonale menneskerettigheter, opprettholde organisasjonsfrihet og retten til kollektive forhandlinger, støtte en føre-var-tilnærming til miljøet og fremme større miljøansvar, og sist men ikke minst, å bekjempe korrupsjon i alle dens former, inkludert utpressing og bestikkelser.

I dag er FNs Global Compact verdens største nettverk for bærekraft i privat sektor. Med over 22 000 medlemmer i 169 land støtter Global Compact selskaper og organisasjoner i deres strategiske bærekraftsarbeid.

 

#Scanlog #Responsiblelogistics #weloveourcustomers

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Matilda Jarbin, matilda.jarbin@scanlog.com

 

Scandinavian Logistics Partners AB (scanlog.se) er et svenskeid logistikkselskap som spesialiserer seg på internasjonal transport på jernbane, sjø, vei og luft. Vi brenner for ansvarlig logistikk – ansvarlig logistikk med fokus på kostnadseffektivitet, redusert miljøpåvirkning og høy kvalitet. Scanlog har rundt femti ansatte på fire kontorer i Sverige og ett i Norge, har en omsetning på rundt 500 millioner svenske kroner og ble kåret til Gasell-bedrift av Dagens Industri i 2017, 2018 og 2019. Scanlog er miljø- og kvalitetssertifisert i henhold til ISO. Scanlog er miljø- og kvalitetssertifisert i henhold til ISO.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss

Få Pristilbud

Kontakt oss